Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

Tidigare har din tjänstepension varit låst hos det bolag som din dåvarande arbetsgivare valde åt dig, men nu har du möjlighet att själv bestämma över placeringen. Tjänstepensionen kan komma att stå för hälften av det du ska leva på när du går i pension. Därför är det bra att få lite koll på hur ditt sparande ser ut, inte bara det du sparar idag utan även hur det sett ut historisk. Har du haft många olika arbetsgivare har du förmodligen också många olika tjänstepensionsförsäkringar. Ett tips är då att samla alla i ett och samma bolag, så slipper du betala flera fasta avgifter.

 

Se över dina placeringar
Är det länge sedan din tjänstepension tecknades har ditt kapital sannolikt placerats med en hög riskbenägenhet. Det beror på att den som har lång tid kvar till pension ofta tjänar på att välja till exempel aktiefonder, eftersom de förmodas ge en bättre värdeutveckling över tid. Men för dig med lite lägre riskbenägenhet kan traditionell förvaltning eller fonder med lägre risk passa bra. Traditionell försäkring är också ett bra alternativ ju närmare du kommer planerat uttag av pension. På så sätt riskerar du inte att pensionen blir lägre än vad du räknat med.

 

Kostnadsfri rådgivning

Hos oss kan du få en kostnadsfri rådgivning och genomgång av dina tjänstepensioner. Vi hjälper dig att se över tidigare sparande och om valen som gjordes då, gällande till exempel risknivå och förmånstagare, fortfarande passar din livssituation.

 

Vi erbjuder dig att samla dina tjänstepensioner i traditionell förvaltning – en trygg lösning som inte är så känslig för börsnedgångar. Vi tar då hand om placeringarna åt dig och du behöver inte fatta några beslut själv. Traditionell förvaltning har både garanterad återbäring och historiskt sett hög avkastning (vi har en av marknadens högsta snittavkastning; 7,21% de senaste 15 åren).

 

Vill du vara mer aktiv i dina placeringar erbjuder vi även fondförvaltning. Till skillnad från aktörer med tusentals fonder att välja mellan har vi redan gjort ett urval åt dig med fonder de tror på. Det går också utmärkt att ha en kombination av traditionell- och fondförvaltning.

 

Vi på SH Pension är kundägda vilket betyder att överskottet går tillbaka till dig som pensionssparar hos oss. Våra rådgivare har inga rörliga löner eller provisioner – de tjänar alltså inte på att rekommendera dig några specifika försäkringar. Det innebär att du kan känna förtroende för att vi alltid har ditt bästa för ögonen.

 

Vill du flytta till oss, eller bara veta mer maila kontakt@shpension.se så hjälper vi dig.

 

 

Publiceringsdatum: 2022-06-28

De senaste nyheterna

Fondrapport juli

2022-08-10

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för juli månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Fondrapport juni

2022-07-18

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för juni månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

2022-06-28

Tillhör du dem som haft en anställning före 1 juli 2007? Då har du sannolikt en eller flera tjänstepensioner som du nu kan bestämma över själv. Från och med 1 juli i år kan du nämligen flytta även tjänstepensioner som tecknats före 1 juli 2007.

Läs mer >