Är du inte nöjd med ditt orangea kuvert?

Nu skickas årets pensionsbesked ut – ett perfekt tillfälle för dig som företagare att se över din framtida pension. Här är våra fem bästa tips!

1. Börja med att få helhetskoll på din pension

Det orangea kuvertet ger en översikt av framför allt din allmänna pension, men ger ofta inte all information om hela din pension. Om du har tjänstepension från flera olika arbetsgivare så syns de till exempel inte alltid i det orangea pensionsbeskedet. Därför är det smart att börja med att gå in på minPension.se där du kan få en översikt av hur hela ditt samlade pensionssparande ser ut.

 

2. Se till att maxa din tjänstepension

Är du orolig för att den allmänna pensionen inte kommer att räcka för det liv du vill leva i framtiden? Då kan det ofta vara klokt att öka ditt sparande till tjänstepensionen. Se över din sparprofil och se till att du ligger på rätt nivå gällande risk och avkastning. Det är också bra att anpassa ditt sparande efter åldern och att fundera över hur mycket risk du är villig att ta. Det kan också vara en bra idé att flytta pensionen för att få en bättre överblick och lägre avgifter.

 

Tips: Som företagare har du avdragsrätt på upp till 35 procent av din lön när du sparar till tjänstepension.

 

3. Månadsspara och optimera ränta på ränta-effekten

Genom att månadsspara till din pension kan du dra fördel av ränta på ränta-effekten, vilket har ett stort långsiktigt värde på ditt pensionskapital. Genom ränta på ränta-effekten får ditt sparande en rejäl skjuts i avkastning när du sparar långsiktigt. Glöm därför inte att justera ditt pensionssparande och höja det i takt med att du tar ut mer i lön eller får en ökad vinstmarginal i bolaget.

 

4. Ta hjälp av våra rådgivare.

För att få hjälp att maxa pensionen som företagare kan du också boka en kostnadsfri pensionsrådgivning hos en av våra erfarna rådgivare. De kan hjälpa dig att få koll på din pension – och påverka den i rätt riktning.

 

 

Publiceringsdatum: 2024-03-18

De senaste nyheterna

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >

Glad Påsk!

2024-03-27

Med påsken runt hörnet vill vi passa på att önska en underbar påskhelg. Vi hoppas att du och dina nära och kära får några härliga dagar med tid för återhämtning, gemenskap och god mat. Så ta hand om er, njut av påskäggen och vårblommorna.​ Glad Påsk! 🐣 Önskar alla vi på SH Pension

Läs mer >