SH Pension står stabilt under första kvartalet

SH Pension summerar årets första kvartal och den traditionella portföljen landar på 0,1 procent över index, med en avkastning på -2,8 procent. Kvartalet inleds med turbulenta marknader som präglades både av en ökad inflationsrisk och kriget i Ukraina. Detta hade negativa effekter både på aktie- och räntemarknaden.

 

SH Pensions ränteportfölj har haft en lägre marknadsrisk än index och har därför presterat bättre än index när räntorna nu stigit. Aktieportföljen är väldiversifierad med både svenska och globala aktier och har gått i linje med ett brett världsindex.

 

SH Pensions totalportfölj innehåller, förutom aktier och obligationer, även fastigheter och alternativa investeringar vilket bidragit till att skapa stabilitet under perioden.

 

– Det är glädjande att konstatera att vår premievolym i traditionell tjänstepension nästan dubblerats under perioden i jämförelse med utfallet första kvartalet föregående år, säger SH Pensions vd Annelie Helsing. Den positiva utvecklingen beror både på ökade försäljningsaktiviteter och ett stort intresse för den traditionella försäkringen, både hos befintliga kunder och nya. Återbäringsräntan är sedan 1 april 9 procent och nyckeltalen fortsätter att vara goda – den kollektiva konsolideringsgraden var den 31 mars cirka 128 procent.

 

Pressmeddelandet som pdf

 

 

Publiceringsdatum: 2022-04-29

De senaste nyheterna

SH Pension höjer återbäringsräntan

2024-05-02

God utveckling under första kvartalet i kapitalförvaltningen gör att SH Pension höjer återbäringsräntan från 5 till 6 procent. Höjningen träder i kraft 1 maj och gäller traditionell försäkring.

Läs mer >

Årsstämma 16 maj

2024-04-29

Som medlem har du rätt att närvara vid stämman, men du har ingen rösträtt. Vill du närvara vid stämman måste du anmäla detta.

Läs mer >

Fondrapporter mars

2024-04-24

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för mars månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >