Vår flytt är en bra affär för våra kunder

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering.

 

– Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet, säger vd Annelie Helsing. Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder.

 

Våra placeringar i den traditionella förvaltningen innehåller i dagsläget cirka 35 procent direktägda bostadsfastigheter i Stockholm innerstad – vilket bidrar till stabilitet och trygghet i turbulenta tider som nu. Utöver fastigheter ingår till exempel aktier och räntebärande papper. Allt för att sprida riskerna och för att få så hög avkastning som möjligt över tid.

 

Det har historiskt gått väldigt bra – SH Pension har under de senaste 15 åren haft en genomsnittlig totalavkastning på 7,21 procent per år i den traditionella förvaltningen. I den traditionella försäkringen finns dessutom en garanti som gör den till ett tryggt och bra pensionssparande. Genom en utjämnad återbäringsränta får våra kunder del av överskottet som skapas och eftersom vi är kundägda går allt överskott tillbaka till våra kunder.

 

Historien sitter i väggar

Vårt kontor ligger i fastigheten Höga Loftet på Brännkyrkagatan på Södermalm i Stockholm. Huset byggdes i slutet av 1700-talet och man kan riktigt känna att entreprenörskapet sitter i väggarna. I början av förra seklet bodde Karl Fredrik Wincrantz, vd på AB Stockholmstelefon (som senare fusionerades med LM Ericsson) i huset och det sägs att det första privata telefonsamtalet i Sverige gjordes just härifrån.

 

Publiceringsdatum: 2022-10-18

De senaste nyheterna

Hurra för Tjänstepensionens dag! Din framtid börjar idag

2023-09-25

Idag firas Tjänstepensionens dag runt om i landet, en viktig dag att uppmärksamma och vi vill påminna dig som företagare att komma ihåg att planera för din pension. Tjänstepension är en viktig del av den totala pensionen och som företagare måste du sätta av till denna del själv. När det är dags att gå i pension kan tjänstepensionen stå för så mycket som hälften av det du har att leva på, så detta är ett väldigt viktigt sparande.

Läs mer >

Fondrapporter augusti

2023-09-18

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för augusti månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension breddar sin distribution genom samarbete med Hjerta

2023-09-06

Ett samarbetsavtal har ingåtts mellan SH Pension och förmedlarorganisationen Hjerta. SH Pension har sedan länge uppvisat goda förvaltningsresultat i sitt traditionella tjänstepensionserbjudande och som en del i strategin att växa i småföretagarsegmentet inleder man nu ett distributionssamarbete med Hjerta.

Läs mer >