Vår flytt är en bra affär för våra kunder

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering.

 

– Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet, säger vd Annelie Helsing. Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder.

 

Våra placeringar i den traditionella förvaltningen innehåller i dagsläget cirka 35 procent direktägda bostadsfastigheter i Stockholm innerstad – vilket bidrar till stabilitet och trygghet i turbulenta tider som nu. Utöver fastigheter ingår till exempel aktier och räntebärande papper. Allt för att sprida riskerna och för att få så hög avkastning som möjligt över tid.

 

Det har historiskt gått väldigt bra – SH Pension har under de senaste 15 åren haft en genomsnittlig totalavkastning på 7,21 procent per år i den traditionella förvaltningen. I den traditionella försäkringen finns dessutom en garanti som gör den till ett tryggt och bra pensionssparande. Genom en utjämnad återbäringsränta får våra kunder del av överskottet som skapas och eftersom vi är kundägda går allt överskott tillbaka till våra kunder.

 

Historien sitter i väggar

Vårt kontor ligger i fastigheten Höga Loftet på Brännkyrkagatan på Södermalm i Stockholm. Huset byggdes i slutet av 1700-talet och man kan riktigt känna att entreprenörskapet sitter i väggarna. I början av förra seklet bodde Karl Fredrik Wincrantz, vd på AB Stockholmstelefon (som senare fusionerades med LM Ericsson) i huset och det sägs att det första privata telefonsamtalet i Sverige gjordes just härifrån.

 

Publiceringsdatum: 2022-10-18

De senaste nyheterna

Så får du ut det mesta av ditt pensionsbesked

2024-02-26

Nu kommer årets pensionsbesked – ett perfekt tillfälle för dig som företagare att se över din framtida pension. Här är våra fem bästa tips till dig som vill vara säker på att få den pension du drömmer om när det väl är dags att trappa ner på jobbet.

Läs mer >

MALL

2024-02-26

Läs mer >

Fondrapporter januari

2024-02-21

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för januari månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >