Spännande samarbete mellan SH Pension och Portfolio Försäkra

Ett samarbetsavtal kring tjänstepension har ingåtts mellan SH Pension och Portfolio Försäkra. Det innebär att Portfolio Försäkra kommer förmedla SH Pensions traditionellt förvaltade tjänstepensionsförsäkring till sina kunder.

 

Portfolio Försäkra är ett förmedlarbolag inom livförsäkring. Bolaget bildades 1990 och ägs sedan 2014 av Sparbanken Rekarne, Sparbanken Västra Mälardalen, Bergslagens Sparbank, Sala Sparbank samt Sparbanken Skaraborg. Huvudkontoret finns i Eskilstuna och man är totalt 11 anställda, fördelat på 5 kontor. Portfolio Försäkra erbjuder skräddarsydd rådgivning och förmedling av försäkringar till företag och dess ägare.

 

– Vi ser fram emot att kunna bidra med vår försäkringskompetens för att leverera ökad kundnytta. Vår ambition är att erbjuda konkurrenskraftiga och attraktiva lösningar till våra kunder. Tack vare detta avtal med SH Pension gällande att förmedla deras traditionella förvaltning inom tjänstepensioner breddas vår portfölj ytterligare med en unik produkt som stått sig stark i många år. Jag tänker exempelvis på den höga snittavkastningen de senaste 15 åren och ömsesidigheten, säger Andreas Adolfsson vd Portfolio Försäkra.

 

Portfolio Försäkra samarbetar med de flesta svenska försäkrings- och fondbolagen och är en del av Hjerta som är en serviceorganisation för fristående förmedlare med lokal närvaro.

 

SH Pension är en tjänstepensionsförening som har funnits och förvaltat tjänstepensioner i 75 år. SH Pension erbjuder traditionell försäkring, fondförsäkring och riskförsäkringar kopplat till tjänstepension. Tidigare erbjöds försäkringarna endast till Sveriges handlare men sedan 2021 är erbjudandet öppet för alla företagare. Genom att ingå ett samarbete med Portfolio Försäkra ökar SH Pension sin distributionskraft och fler företagare kan ta del av SH Pensions traditionella tjänstepensionsförsäkring.

 

– Vi är väldigt glada att starta det här samarbetet med Portfolio Försäkra. Vi har flera gemensamma värden som vi tror är grunden till ett bra samarbete. Vi har båda småföretagare som kärnmålgrupp och jobbar långsiktigt med trygghet, kundnytta och personligt bemötande. Med målsättningen att fler småföretagare tryggar sin framtid genom tjänstepension ser vi samarbetet som ett naturligt steg i vår utveckling. Portfolio Försäkra har en stark position i sin region och har en gedigen erfarenhet av försäkring och att värna småföretagarens behov. Det ska bli spännande att utveckla vårt samarbete framåt, säger Annelie Helsing vd SH Pension.

 

Samarbetet startar den 1 september 2022.

 

(På bild ovan, från vänster: Marcus Eriksson stf vd Portfolio Försäkra, Linda Gustavsson Chef Försäljning & Marknad SH Pension, Andreas Adolfsson vd Portfolio Försäkra, Annelie Helsing vd SH Pension.)

 

 

Publiceringsdatum: 2022-09-01

De senaste nyheterna

Hurra för Tjänstepensionens dag! Din framtid börjar idag

2023-09-25

Idag firas Tjänstepensionens dag runt om i landet, en viktig dag att uppmärksamma och vi vill påminna dig som företagare att komma ihåg att planera för din pension. Tjänstepension är en viktig del av den totala pensionen och som företagare måste du sätta av till denna del själv. När det är dags att gå i pension kan tjänstepensionen stå för så mycket som hälften av det du har att leva på, så detta är ett väldigt viktigt sparande.

Läs mer >

Fondrapporter augusti

2023-09-18

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för augusti månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension breddar sin distribution genom samarbete med Hjerta

2023-09-06

Ett samarbetsavtal har ingåtts mellan SH Pension och förmedlarorganisationen Hjerta. SH Pension har sedan länge uppvisat goda förvaltningsresultat i sitt traditionella tjänstepensionserbjudande och som en del i strategin att växa i småföretagarsegmentet inleder man nu ett distributionssamarbete med Hjerta.

Läs mer >