SH Pension – snart ett bolag

SH Pension – snart ett bolag

SH Pension består av moderbolaget Svensk Handel Pension Tjänstepensionsförening och dotterbolaget Svensk Handel Fondförsäkring AB. Vi erbjuder idag via våra två bolag, tjänstepension och trygghetsförsäkringar till företag, företagare och dess anställda. Redan 2019 såg vi fördelar med att införliva vårt dotterbolag i moderbolaget. Genom att bedriva fondförsäkringsverksamheten från föreningen kan vi samla erbjudandet under ett tak och fortsätta erbjuda våra kunder det vi kan bäst, tjänstepension och trygghetsförsäkringar.

 

Sedan dess har det varit den strategiska inriktningen för bolaget. Nu står vi inför det praktiska genomförandet, och ser fram emot att fortsätta erbjuda våra kunder både traditionellt- och fondförvaltad tjänstepension.

 

Här kan du läsa mer om vårt tjänstepensionserbjudande >

 

Publiceringsdatum: 2021-09-24

De senaste nyheterna

Fondrapport oktober

2022-11-10

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av kommentarerna för oktober månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension justerar återbäringsräntan

2022-11-01

Från och med 1 november 2022 justerar SH Pension återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från nuvarande 7 procent till 5 procent. Justeringen görs mot bakgrund av den fortsatt osäkra marknadsutvecklingen och nedgången på världens börser.

Läs mer >

Vår flytt är en bra affär för våra kunder

2022-10-18

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering. "Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet", säger vd Annelie Helsing. "Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder."

Läs mer >