Pressmeddelande: SH Pension rekryterar ny vd

Stefan Eliasson lämnar som vd för Svensk Handel Pensionskassan efter fyra år på posten och 13 år i bolaget. Medan rekryteringen av en permanent efterträdare pågår har Svensk Handel Pensionskassans styrelse utsett Lena Schelin som tillförordnad vd.

SH Pension rekryterar ny vd

 

SH Pension står inför flera viktiga strategiska vägval kopplat till de nya regelverk som verksamheten ska anpassas till. I samband med detta har styrelsen kommit fram till att det är rätt tidpunkt att söka ny ledare för verksamheten. Medan rekryteringen pågår kommer styrelseledamoten Lena Schelin att fungera som tillförordnad vd, säger Hans Löwlund, ordförande för Svensk Handel Pensionskassan.

 

Lena Schelin har under större delen av sitt yrkesliv arbetat inom försäkringsbranschen och kommer närmast från Änke- och Pupillkassan där hon var vd i nio år. Våren 2019 valdes hon in i Svensk Handel Pensionskassans styrelse men tar nu uppdraget som tillförordnad vd fram tills en permanent efterträdare rekryterats.

 

 

 

För ytterligare information

Anna Mollstedt, Marknad- och kommunikationsansvarig, anna.mollstedt@shpension.se

 

 

Publiceringsdatum: 2019-11-19

De senaste nyheterna

Fondrapport oktober

2022-11-10

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av kommentarerna för oktober månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension justerar återbäringsräntan

2022-11-01

Från och med 1 november 2022 justerar SH Pension återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från nuvarande 7 procent till 5 procent. Justeringen görs mot bakgrund av den fortsatt osäkra marknadsutvecklingen och nedgången på världens börser.

Läs mer >

Vår flytt är en bra affär för våra kunder

2022-10-18

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering. "Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet", säger vd Annelie Helsing. "Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder."

Läs mer >