SH Pension justerar återbäringsräntan

 

Från och med 1 november 2022 justerar SH Pension återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från nuvarande 7 procent till 5 procent. Justeringen görs mot bakgrund av den fortsatt osäkra marknadsutvecklingen och nedgången på världens börser.

 

– Återbäringsräntan är fortfarande på en hög nivå, vilket är möjligt eftersom vår finansiella ställning är fortsatt stark. Totalavkastningen under årets nio första månader landade på -10,3 procent, säger Annelie Helsing, vd SH Pension.

 

Totalavkastningen de senaste 15 åren har i genomsnitt varit 7,21 procent. Det placerar SH Pensions traditionellt förvaltade försäkring i toppen av jämförbara aktörer. Försäkringens kollektiva konsolideringsgrad står även stabilt med en kollektiv konsolideringsgrad på 116 procent per sista september. Den kollektiva konsolideringsgraden, visar relationen mellan värdet på de förvaltade tillgångarna och kundernas samlade försäkringskapital.

 

(På bild ovan: Lars Carlsson CFO och Annelie Helsing vd SH Pension.)

 

 

Publiceringsdatum: 2022-11-01

De senaste nyheterna

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >

Glad Påsk!

2024-03-27

Med påsken runt hörnet vill vi passa på att önska en underbar påskhelg. Vi hoppas att du och dina nära och kära får några härliga dagar med tid för återhämtning, gemenskap och god mat. Så ta hand om er, njut av påskäggen och vårblommorna.​ Glad Påsk! 🐣 Önskar alla vi på SH Pension

Läs mer >