Vi höjer återbäringsräntan till 4 %

Den 1 oktober höjer SH Pension återbäringsräntan till 4 procent. Trots omständigheterna kring COVID-19 har SH Pension lyckats med en mycket tillfredsställande utveckling i den traditionella förvaltningen. Avkastningen hittills i år är cirka 4 procent.

 

Höjningen av återbäringsräntan på 1 procent är en försiktig höjning då osäkerhet fortfarande råder i omvärlden. SH Pension har för närvarande en god konsolideringsnivå (123 procent) och den genomsnittliga återbäringsräntan har de senaste 5 åren varit 7 procent.

 

Här hittar du alla aktuella nyckeltal för vår traditionella förvaltning >

Publiceringsdatum: 2020-10-01

De senaste nyheterna

Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

2022-06-28

Tillhör du dem som haft en anställning före 1 juli 2007? Då har du sannolikt en eller flera tjänstepensioner som du nu kan bestämma över själv. Från och med 1 juli i år kan du nämligen flytta även tjänstepensioner som tecknats före 1 juli 2007.

Läs mer >

Hjälp till bättre pension

2022-06-14

Vad innebär det att få pensionsrådgivning och på vilket sätt kan det förbättra din pension? Läs intervjun med vår rådgivare Han-Chul Lee.

Läs mer >

Fondrapport maj

2022-06-13

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för maj månad från våra fondförvaltare

Läs mer >