SH Pension höjer återbäringsräntan från 1 mars

God utveckling i kapitalförvaltningen gör att SH Pension höjer återbäringsräntan från 5 till 7 procent. Höjningen träder i kraft 1 mars och gäller försäkringar med traditionell förvaltning.

 

– Starka nyckeltal gör att vi kan ge det positiva beskedet att vi höjer återbäringsräntan med 2 procentenheter för försäkringar med traditionell förvaltning. Det betyder en höjning från 5 till 7 procent, som träder i kraft 1 mars. Avkastningen i den traditionella förvaltningen har under början av året varit positiv – främst tack vare en väl diversifierad portfölj med både globala aktier och globala räntor, säger Annelie Helsing, vd på SH Pension.

 

I snitt hade SH Pension en återbäringsränta på 8 procent under 2022 och under de senaste 10 åren har snittet varit 6,72 procent per år. Konsolideringsgraden var den 31 december 2022, 118 procent.

 

 

Publiceringsdatum: 2023-03-01

De senaste nyheterna

Så får du ut det mesta av ditt pensionsbesked

2024-02-26

Nu kommer årets pensionsbesked – ett perfekt tillfälle för dig som företagare att se över din framtida pension. Här är våra fem bästa tips till dig som vill vara säker på att få den pension du drömmer om när det väl är dags att trappa ner på jobbet.

Läs mer >

MALL

2024-02-26

Läs mer >

Fondrapporter januari

2024-02-21

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för januari månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >