SH Pension höjer återbäringsräntan från 1 mars

God utveckling i kapitalförvaltningen gör att SH Pension höjer återbäringsräntan från 5 till 7 procent. Höjningen träder i kraft 1 mars och gäller försäkringar med traditionell förvaltning.

 

– Starka nyckeltal gör att vi kan ge det positiva beskedet att vi höjer återbäringsräntan med 2 procentenheter för försäkringar med traditionell förvaltning. Det betyder en höjning från 5 till 7 procent, som träder i kraft 1 mars. Avkastningen i den traditionella förvaltningen har under början av året varit positiv – främst tack vare en väl diversifierad portfölj med både globala aktier och globala räntor, säger Annelie Helsing, vd på SH Pension.

 

I snitt hade SH Pension en återbäringsränta på 8 procent under 2022 och under de senaste 10 åren har snittet varit 6,72 procent per år. Konsolideringsgraden var den 31 december 2022, 118 procent.

 

 

Publiceringsdatum: 2023-03-01

De senaste nyheterna

Hurra för Tjänstepensionens dag! Din framtid börjar idag

2023-09-25

Idag firas Tjänstepensionens dag runt om i landet, en viktig dag att uppmärksamma och vi vill påminna dig som företagare att komma ihåg att planera för din pension. Tjänstepension är en viktig del av den totala pensionen och som företagare måste du sätta av till denna del själv. När det är dags att gå i pension kan tjänstepensionen stå för så mycket som hälften av det du har att leva på, så detta är ett väldigt viktigt sparande.

Läs mer >

Fondrapporter augusti

2023-09-18

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för augusti månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension breddar sin distribution genom samarbete med Hjerta

2023-09-06

Ett samarbetsavtal har ingåtts mellan SH Pension och förmedlarorganisationen Hjerta. SH Pension har sedan länge uppvisat goda förvaltningsresultat i sitt traditionella tjänstepensionserbjudande och som en del i strategin att växa i småföretagarsegmentet inleder man nu ett distributionssamarbete med Hjerta.

Läs mer >