Så får du ut det mesta av ditt pensionsbesked

Nu skickas årets pensionsbesked ut – ett perfekt tillfälle för dig som företagare att se över din framtida pension. Här är våra fem bästa tips!

Som företagare är det viktigt att regelbundet granska sitt pensionssparande och en bra tidpunkt att göra detta är när årsbeskedet kommer. Därför vill vi dela med oss av fem användbara tips för dig som vill vara säker på att få den pension du drömmer om när det väl är dags att trappa ner på jobbet.

 

  1. 1. Ta dig tid att gå igenom beskedet

Tjänstepensionen utgör en stor del av det du ska leva på när du slutar jobba. Därför är det klokt att granska ditt pensionsbesked ordentligt när det kommer i brevlådan, så att du får koll på hur du ligger till med ditt sparande till pensionen.

 

Tips! Om du har tjänstepension från flera olika arbetsgivare kan du logga in på minPension.se för att få en samlad översikt över ditt sparande.

 

  1. 2. Se över din sparprofil

Se över din sparprofil och säkerställ att du ligger på rätt nivå gällande risk och avkastning. Det är klokt att anpassa sitt sparande efter åldern och även efter hur mycket risk du är villig att ta. För dig som närmar dig pensionen kan det vara hög tid att se över risknivån, så att du inte råkar ut för några trista överraskningar när du vill börja ta ut din pension.

 

Tips! Välj en sparform som kombinerar bra avkastning med trygghet, som vår Traditionella Försäkring.

 

3. Undersök om en flytt kan gynna dig

Har du tidigare tjänstepensioner utspridda bland olika försäkringsbolag? Då kan det vara gynnsamt att samla dem under ett och samma tak. Genom att flytta dina pensioner kan du få bättre överblick, mindre administration och lägre avgifter.

 

Tips! Det kan vara bra att undersöka hur dina förmåner och garantier skiljer sig mellan olika pensionsbolag.

 

4. Ta reda på om du behöver justera ditt sparande

Hur mycket pengar du får vid pensionen beror bland annat på hur mycket du sparar till din tjänstepension. Använd gärna vår pensionskalkylator för att se om du behöver justera ditt sparade för att trygga din framtid och pension. Då kan du själv laborera med olika belopp, spartid och räntor och få en uppskattning om vad ett månadssparande kan innebära för dig som företagare när det är dags för pension.

 

5. Boka kostnadsfri rådgivning

Känner du dig osäker på hur du tolkar ditt pensionsbesked? Då är du varmt välkommen att boka en kostnadsfri rådgivning hos någon av våra rådgivare, antingen online eller på vårt kontor. De kan hjälpa dig att gå igenom ditt besked och få en tydlig överblick kring din samlade pension och ditt försäkringsskydd.

Genom att ta dessa steg kan du trygga din framtid och få den pension du förtjänar som företagare. Så boka din rådgivning redan i dag.

Publiceringsdatum: 2024-02-26

De senaste nyheterna

Fondrapporter maj

2024-06-27

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för maj månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Förändringar i SH Pensions styrelse

2024-05-30

På SH Pensions årsstämma den 16:e maj valdes Catrina Ingelstam in som ny ordförande i föreningens styrelse. Kim Hansson och Jenny Iodlovsky Norrby valdes till nya styrelsemedlemmar.

Läs mer >

Fondrapporter april

2024-05-16

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för april månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >