Månadsrapport från Cliens

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter på framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder.

I november kunde en vändning skönjas i den ekonomiska statistiken då det amerikanska ISM indexet kom in på 48,3 och således steg från den lägsta nivån på tio år. Även i Europa sågs en starkare utveckling där tyska industriordrar överraskade positivt och inköpscheferna var mer positiva än väntat.

 

Nätmagasinet Placera väljer in Cliens Småbolag som en så kallad Spetsfond och kallar den ett ”Toppval bland svenska småbolagsfonder”. Spetsfonder fokuserar på marknader eller branscher som Placera tror ska utvecklas bra och passar för aktiva sparare.

 

Se månadens resultat för respektive fond nedan:

 

Cliens Sverige Fokus A

Cliens Småbolag A

Cliens Räntefond Kort

Cliens Mixfond A Cliens

Företagsobligationer A

 

 

Här hittar du månadsrapporter från alla våra förvaltare >

 

Publiceringsdatum: 2019-12-06

De senaste nyheterna

Fondrapport oktober

2022-11-10

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av kommentarerna för oktober månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension justerar återbäringsräntan

2022-11-01

Från och med 1 november 2022 justerar SH Pension återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från nuvarande 7 procent till 5 procent. Justeringen görs mot bakgrund av den fortsatt osäkra marknadsutvecklingen och nedgången på världens börser.

Läs mer >

Vår flytt är en bra affär för våra kunder

2022-10-18

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering. "Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet", säger vd Annelie Helsing. "Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder."

Läs mer >