Inkomstbasbeloppet höjs 2023

I takt med den ökade inflationen har regeringen beslutat att höja inkomstbasbeloppet med drygt 4,6 procent, vilket träder i kraft 2023. Om du löneväxlar är det bra att känna till denna förändring då det får till följd att gränsbeloppet för löneväxling höjs.

 

Gränsbeloppet, det vill säga den månadslön (efter löneväxling) då löneväxling blir förmånlig höjs från 47 748 kr till 49 967 kr. Om du löneväxlar och hamnar under gränsbeloppet bör du se över din löneväxling.

 

Oavsett om du löneväxlar eller inte så kan det vara bra att se över vilka möjligheter du har. Våra rådgivare går gärna igenom fördelarna med löneväxling med dig. Boka in ett rådgivningsmöte via länken nedan.

 

Få en kostnadsfri rådgivning – SH Pension

 

 

 

Publiceringsdatum: 2022-12-20

De senaste nyheterna

Hurra för Tjänstepensionens dag! Din framtid börjar idag

2023-09-25

Idag firas Tjänstepensionens dag runt om i landet, en viktig dag att uppmärksamma och vi vill påminna dig som företagare att komma ihåg att planera för din pension. Tjänstepension är en viktig del av den totala pensionen och som företagare måste du sätta av till denna del själv. När det är dags att gå i pension kan tjänstepensionen stå för så mycket som hälften av det du har att leva på, så detta är ett väldigt viktigt sparande.

Läs mer >

Fondrapporter augusti

2023-09-18

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för augusti månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension breddar sin distribution genom samarbete med Hjerta

2023-09-06

Ett samarbetsavtal har ingåtts mellan SH Pension och förmedlarorganisationen Hjerta. SH Pension har sedan länge uppvisat goda förvaltningsresultat i sitt traditionella tjänstepensionserbjudande och som en del i strategin att växa i småföretagarsegmentet inleder man nu ett distributionssamarbete med Hjerta.

Läs mer >