Inkomstbasbeloppet höjs 2023

I takt med den ökade inflationen har regeringen beslutat att höja inkomstbasbeloppet med drygt 4,6 procent, vilket träder i kraft 2023. Om du löneväxlar är det bra att känna till denna förändring då det får till följd att gränsbeloppet för löneväxling höjs.

 

Gränsbeloppet, det vill säga den månadslön (efter löneväxling) då löneväxling blir förmånlig höjs från 47 748 kr till 49 967 kr. Om du löneväxlar och hamnar under gränsbeloppet bör du se över din löneväxling.

 

Oavsett om du löneväxlar eller inte så kan det vara bra att se över vilka möjligheter du har. Våra rådgivare går gärna igenom fördelarna med löneväxling med dig. Boka in ett rådgivningsmöte via länken nedan.

 

Få en kostnadsfri rådgivning – SH Pension

 

 

 

Publiceringsdatum: 2022-12-20

De senaste nyheterna

Påverka vår framtid – rösta i vårt fullmäktigeval

2023-01-25

Vi ägs av dig och våra andra kunder. Därför kan du vara med och rösta om vem som ska sitta i vår fullmäktige – alltså vårt högts beslutande organ.

Läs mer >

Fokus 2023 – en glad pension!

2023-01-16

Vid årsskiftet har det införts flera nya regler gällande din pension som du som företagare bör känna till. Utöver det har vi ett marknadsläge som utmanar med hög inflation och inbromsande ekonomi. Så vad ska du som företagare fokusera på och vad är viktigt att tänka på när du startar upp 2023?

Läs mer >

Fondrapport december

2023-01-12

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av kommentarerna för december månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >