Försäljning och förvärv av fastigheter

För att skapa god avkastning för dig som kund hos SH Pension består en del av vår traditionella portfölj av fastigheter. Fastigheter som tillgångsslag är en långsiktig investering för att skapa trygg och god avkastning över tid.

Vi arbetar kontinuerligt med vårt bestånd av fastigheter, och har nu sålt fem fastigheter i centrala Malmö och Arlöv. Fyra fastigheter bestående av hyreslägenheter med tillhörande kommersiella lokaler och garage har sålts till Trianon och en till Lifra Fastigheter. Tillträdet planeras till den 1 september 2020.

 

Under samma tidsperiod har SH Pension förvärvat en ny fastighet, också bestående av hyreslägenheter och kommersiella lokaler i Stockholm. Tillträde till den förvärvade fastigheten var den 1 juli.

 

Både försäljningen och förvärvet genomfördes i samarbete med advokatbyrån DLA Piper samt fastighetsrådgivningsföretaget Cushman & Wakefield.

 

Ungefär en tredjedel av SH Pensions portfölj består i dagsläget av fastigheter för att din pension ska få en god och stabil utveckling.

 

Här hittar du våra nyckeltal och fördelningen av hela vår traditionella portfölj >

Publiceringsdatum: 2020-07-09

De senaste nyheterna

Fondrapport oktober

2022-11-10

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av kommentarerna för oktober månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

SH Pension justerar återbäringsräntan

2022-11-01

Från och med 1 november 2022 justerar SH Pension återbäringsräntan på kundernas traditionellt förvaltade försäkringskapital från nuvarande 7 procent till 5 procent. Justeringen görs mot bakgrund av den fortsatt osäkra marknadsutvecklingen och nedgången på världens börser.

Läs mer >

Vår flytt är en bra affär för våra kunder

2022-10-18

Nu har vi flyttat in i vårt nya kontor på Södermalm i Stockholm. Det är SH Pension som äger fastigheten så man skulle kunna säga att vi bor i vår egen förvaltningsportfölj. I vår traditionella förvaltningsportfölj ingår nämligen våra fastigheter som en viktig och långsiktig placering. "Eftersom vi är kundägda känns det extra bra att vi flyttat kontoret till vår egen fastighet", säger vd Annelie Helsing. "Vi betalar nu hyra till oss själva och all eventuell framtida vinst går tillbaka till våra kunder."

Läs mer >