Försäljning och förvärv av fastigheter

För att skapa god avkastning för dig som kund hos SH Pension består en del av vår traditionella portfölj av fastigheter. Fastigheter som tillgångsslag är en långsiktig investering för att skapa trygg och god avkastning över tid.

Vi arbetar kontinuerligt med vårt bestånd av fastigheter, och har nu sålt fem fastigheter i centrala Malmö och Arlöv. Fyra fastigheter bestående av hyreslägenheter med tillhörande kommersiella lokaler och garage har sålts till Trianon och en till Lifra Fastigheter. Tillträdet planeras till den 1 september 2020.

 

Under samma tidsperiod har SH Pension förvärvat en ny fastighet, också bestående av hyreslägenheter och kommersiella lokaler i Stockholm. Tillträde till den förvärvade fastigheten var den 1 juli.

 

Både försäljningen och förvärvet genomfördes i samarbete med advokatbyrån DLA Piper samt fastighetsrådgivningsföretaget Cushman & Wakefield.

 

Ungefär en tredjedel av SH Pensions portfölj består i dagsläget av fastigheter för att din pension ska få en god och stabil utveckling.

 

Här hittar du våra nyckeltal och fördelningen av hela vår traditionella portfölj >

Publiceringsdatum: 2020-07-09

De senaste nyheterna

Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

2022-06-28

Tillhör du dem som haft en anställning före 1 juli 2007? Då har du sannolikt en eller flera tjänstepensioner som du nu kan bestämma över själv. Från och med 1 juli i år kan du nämligen flytta även tjänstepensioner som tecknats före 1 juli 2007.

Läs mer >

Hjälp till bättre pension

2022-06-14

Vad innebär det att få pensionsrådgivning och på vilket sätt kan det förbättra din pension? Läs intervjun med vår rådgivare Han-Chul Lee.

Läs mer >

Fondrapport maj

2022-06-13

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för maj månad från våra fondförvaltare

Läs mer >