Försäljning och förvärv av fastigheter

För att skapa god avkastning för dig som kund hos SH Pension består en del av vår traditionella portfölj av fastigheter. Fastigheter som tillgångsslag är en långsiktig investering för att skapa trygg och god avkastning över tid.
Försäljning och förvärv av fastigheter

Vi arbetar kontinuerligt med vårt bestånd av fastigheter, och har nu sålt fem fastigheter i centrala Malmö och Arlöv. Fyra fastigheter bestående av hyreslägenheter med tillhörande kommersiella lokaler och garage har sålts till Trianon och en till Lifra Fastigheter. Tillträdet planeras till den 1 september 2020.

 

Under samma tidsperiod har SH Pension förvärvat en ny fastighet, också bestående av hyreslägenheter och kommersiella lokaler i Stockholm. Tillträde till den förvärvade fastigheten var den 1 juli.

 

Både försäljningen och förvärvet genomfördes i samarbete med advokatbyrån DLA Piper samt fastighetsrådgivningsföretaget Cuschman & Wakefield.

 

Ungefär en tredjedel av SH Pensions portfölj består i dagsläget av fastigheter för att din pension ska få en god och stabil utveckling.

 

Här hittar du våra nyckeltal och fördelningen av hela vår traditionella portfölj >

Publiceringsdatum: 2020-07-09

De senaste nyheterna

Försäljning och förvärv av fastigheter

2020-07-09

Vi arbetar kontinuerligt med vårt bestånd av fastigheter, och har nu sålt fem fastigheter i centrala Malmö och Arlöv. Fyra fastigheter bestående av hyreslägenheter med tillhörande...

Läs mer >

Nu söker vi en chef för Verksamhetsutveckling

2020-07-02

Vi söker dig som lockas av utmaningen i denna flexibla roll och att ha en drivande roll i vidareutvecklingen av SH Pension. Du har en positiv människosyn och står för ett moget och stabilt...

Läs mer >

Extra föreningsstämma 8 juli

2020-06-24

Svensk Handel Pensionskassans extra föreningsstämma 8 juli 2020 Den 23 juni beslutade ordinarie föreningsstämma enhälligt att anta styrelsens förslag om införande av fullmäktige och...

Läs mer >