Catrina Ingelstam t.f. vd för Svensk Handel Fondförsäkring

I samband med att Pensionskassan ändrade sin plan om att verka under regelverket Solvens 2 till att nu ansöka om inträde i IORP 2 valde nuvarande vd, Kjell Björk, att lämna vd-uppdraget och kommer istället att fokusera på det han brinner mest för – affären.

 

– Från början var tanken med mitt uppdrag att det skulle vara tidsbegränsat till den dagen Fondförsäkringsbolaget skulle fusioneras med Pensionskassan och SH Pension som ett bolag skulle verka under regelverket Solvens 2. I och med att planerna ändrades och Pensionskassan nu riktat in sig mot IORP 2 förändrades förutsättningarna för vd-uppdraget och därför har jag valt att fortsätta arbeta vidare med att utveckla Fondbolagets affär, och med koncernens största kunder. Det tror jag kommer att gynna både SH Pension och våra kunder, säger Kjell Björk om förändringen.

 

Catrina Ingelstam har en gedigen bakgrund inom försäkringsbranschen med ledande befattningar hos Skandia, AMF och Folksam. I dagsläget driver hon sin egen konsultverksamhet och har även ett antal styrelseuppdrag, bland annat som ordförande i Sjätte AP-fonden.

 

I rollen som tillförordnad vd kommer fokus att ligga på den rapportering som Fondförsäkringsbolaget gör under regelverket Solvens 2, men Catrina kommer också att vara delaktig och stödjande i Pensionskassans arbete med att ansöka till IORP 2. Uppdraget kommer att bedrivas på deltid och under tiden pågår en rekryteringsprocess för att hitta en permanent lösning.

 

– Det känns som ett spännande och roligt uppdrag, och SH Pension är ett fint bolag som jag ser fram emot att verka inom, säger Catrina Ingelstam om sin nya roll.

Publiceringsdatum: 2020-02-27

De senaste nyheterna

Fondrapporter mars

2024-04-24

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för mars månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >