Avkastning traditionell förvaltning 2020

Året 2020 har inneburit omställningar och utmaningar för väldigt många och det blir ett år vi alla kommer att minnas. SH Pension har tagit steget närmare att ombildas till tjänstepensionsförening genom både ansökan och verksamhetsanpassningar.

 

SH Pension har nästan uteslutande premiebestämd tjänstepension och avkastningen från den traditionella förvaltningen blev 8,7 procent vilket är mycket bra under ett så turbulent år. Den goda avkastningen är ett resultat av en väldiversifierad portföljkonstruktion, där samtliga tillgångsslag har bidragit positivt till avkastningen. Tillgångsslaget aktier och då särskilt svenska aktier, tillsammans med fastigheter står för en stor del av avkastningen, säger Annelie Helsing, vd SH Pension.

 

Under en 5-årsperiod har den genomsnittliga avkastningen varit 7,3 procent per år.

 

Vi ser detta som ett kvitto på att vår förvaltningsmodell är helt rätt för oss och att portföljallokeringen ger våra kunder en i allra högsta grad konkurrenskraftig traditionell försäkring, slår Annelie Helsing fast.

 

För att anpassa oss till marknadsläget med låga räntor sänkte vi vår prognosränta från 3,5 procent till 2,5 procent under året. Prognosräntan används för att fördela ut uppsamlat överskott så jämnt som möjligt under en försäkrings utbetalningstid. Det påverkar inte pensionskapitalet eller den garanterade pensionen.

 

Publiceringsdatum: 2021-02-18

De senaste nyheterna

Fondrapporter mars

2024-04-24

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för mars månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >