Annelie Helsing ny vd för SH Pension

Svensk Handel Pensionskassans styrelse har utsett Annelie Helsing till ny vd för SH Pension.
Annelie Helsing ny vd för SH Pension

Annelie Helsing har lång erfarenhet av pension- och försäkringsbranschen. Hon har närmare bestämt 25 år bakom sig inom bland annat Länsförsäkringar och AMF Pension. Majoriteten av tiden har Annelie haft flera ledande befattningar inom AMF, både som Försäljningschef och Chef för Affärsrelationer. Senast kommer hon från PRI Pensionsgaranti där hon var Affärs- och Marknadschef under drygt fyra års tid. Nu tillträder hon som vd för SH Pension med start den 9 mars.

 

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med det här fina bolaget, SH Pension. Vi befinner oss i ett spännande skede med inträdet i IORP 2 som ligger runt hörnet och vad det kommer innebära för oss. Framöver kommer det också bli fullt fokus på att fortsätta utveckla affären och verksamheten. Det finns höga ambitioner och en väldigt fin framåtanda i verksamheten som jag vill värna om och ta vara på. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot den här uppgiften, säger Annelie Helsing om sitt nya uppdrag.

 

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Annelie Helsing som kommer till oss med gedigen erfarenhet och stor entusiasm. Givet de utmaningar som branschen står inför i stort, och i synnerhet Pensionskassans inträde i IORP 2, ser vi Annelie som ett starkt nytillskott för SH Pension. Annelie kommer med erfarenheter som passar väl in i den förväntansbild vi har på verksamheten och framåt kan förädling av affären och utveckling av Pensionskassans erbjudande stå i centrum, säger Hans Löwlund, Ordförande i Svensk Handel Pensionskassan.

 

Annelie Helsing tillträder som vd för SH Pension den 9 mars och efterträder Lena Schelin, tillförordnad vd sedan november 2019.

 

 

Publiceringsdatum: 2020-03-09

De senaste nyheterna

Månadskommentarer från ODIN

2020-04-08

ODIN Fastighet B ODIN Global C ODIN Sverige C   Här hittar du månadsrapporter för alla våra fonder...

Läs mer >

Månadskommentarer från våra fondförvaltare

2020-04-07

Varje månad ger förvaltarna för respektive fond sina kommentarer om nuläget, utsikter för framtiden och marknaden i stort.   Cliens Sverige Fokus A Cliens Småbolag A Cliens Räntefond...

Läs mer >

Börsoron skakar om världen

2020-03-13

För dig som sparar med traditionell förvaltning hos SH Pension  finns några bra punkter att ha med sig:   Du har med traditionell förvaltning alltid ett visst belopp av ditt...

Läs mer >