Annelie Helsing ny vd för SH Pension

Annelie Helsing har lång erfarenhet av pension- och försäkringsbranschen. Hon har närmare bestämt 25 år bakom sig inom bland annat Länsförsäkringar och AMF Pension. Majoriteten av tiden har Annelie haft flera ledande befattningar inom AMF, både som Försäljningschef och Chef för Affärsrelationer. Senast kommer hon från PRI Pensionsgaranti där hon var Affärs- och Marknadschef under drygt fyra års tid. Nu tillträder hon som vd för SH Pension med start den 9 mars.

 

– Jag ser mycket fram emot att börja arbeta med det här fina bolaget, SH Pension. Vi befinner oss i ett spännande skede med inträdet i IORP 2 som ligger runt hörnet och vad det kommer innebära för oss. Framöver kommer det också bli fullt fokus på att fortsätta utveckla affären och verksamheten. Det finns höga ambitioner och en väldigt fin framåtanda i verksamheten som jag vill värna om och ta vara på. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot den här uppgiften, säger Annelie Helsing om sitt nya uppdrag.

 

– Vi är mycket glada över rekryteringen av Annelie Helsing som kommer till oss med gedigen erfarenhet och stor entusiasm. Givet de utmaningar som branschen står inför i stort, och i synnerhet Pensionskassans inträde i IORP 2, ser vi Annelie som ett starkt nytillskott för SH Pension. Annelie kommer med erfarenheter som passar väl in i den förväntansbild vi har på verksamheten och framåt kan förädling av affären och utveckling av Pensionskassans erbjudande stå i centrum, säger Hans Löwlund, Ordförande i Svensk Handel Pensionskassan.

 

Annelie Helsing tillträder som vd för SH Pension den 9 mars och efterträder Lena Schelin, tillförordnad vd sedan november 2019.

 

 

Publiceringsdatum: 2020-03-09

De senaste nyheterna

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >

Glad Påsk!

2024-03-27

Med påsken runt hörnet vill vi passa på att önska en underbar påskhelg. Vi hoppas att du och dina nära och kära får några härliga dagar med tid för återhämtning, gemenskap och god mat. Så ta hand om er, njut av påskäggen och vårblommorna.​ Glad Påsk! 🐣 Önskar alla vi på SH Pension

Läs mer >