Aktuell information kring den ekonomiska oron

Marknadsläget

Det har skett en rekyl tillbaka efter de stora kursfallen, och avkastningen på både den globala och svenska aktiemarknaden har återhämtat sig en del den senaste tiden. Det är fortfarande osäkra framtidsutsikter beroende på hur situationen med Coronaviruset utvecklar sig. Det är alltid viktigt, i synnerhet nu, att ha en genomtänkt och väl avvägd risknivå.

 

Medvetet sparande är nyckeln

En medveten risknivå innebär att undvika kortsiktiga beslut baserat på osäkerhet, men att kunna överväga en ändrad risknivå vid behov. I den långsiktiga planeringen av ditt pensionssparande ska det kännas bra i magen trots att marknaden svänger, och när oväntad turbulens uppstår. Vi finns här för dig och hjälper dig planera ditt sparande med hänsyn till både spartid, risknivå och förvaltningsform.

 

SHP står kvar med tre procent återbäring

Vi ser att våra fondförvaltare gör ett bra jobb och vi ser även att avkastningen inom traditionell förvaltning håller sig stabil. Trots det som händer i omvärlden har vi fortsatt en stabil finansiell situation. Flera pensionsbolag sänker återbäringen samtidigt som vi för närvarande står kvar med tre procent som innan.

 

Du är alltid välkommen att höra av dig för att stämma av ditt engagemang hos oss på SH Pension.

 

Kontakta oss >

Har du en personlig rådgivare hittar du kontaktuppgifter här >

Publiceringsdatum: 2020-04-16

De senaste nyheterna

Fondrapporter mars

2024-04-24

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för mars månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >

SH Pension 2023 – Stark tillväxt och satsningar framåt

2024-03-27

2023 tog SH Pension flera strategiska kliv i syfte att möjliggöra tillväxt och hållbar utveckling. 

Läs mer >