Försäljning och förvärv av fastigheter

För att skapa god avkastning för dig som kund hos SH Pension består en del av vår traditionella portfölj av fastigheter. Fastigheter som tillgångsslag är en långsiktig investering för att skapa trygg och god avkastning över tid.

Vi arbetar kontinuerligt med vårt bestånd av fastigheter, och har nu sålt fem fastigheter i centrala Malmö och Arlöv. Fyra fastigheter bestående av hyreslägenheter med tillhörande kommersiella lokaler och garage har sålts till Trianon och en till Lifra Fastigheter. Tillträdet planeras till den 1 september 2020.

 

Under samma tidsperiod har SH Pension förvärvat en ny fastighet, också bestående av hyreslägenheter och kommersiella lokaler i Stockholm. Tillträde till den förvärvade fastigheten var den 1 juli.

 

Både försäljningen och förvärvet genomfördes i samarbete med advokatbyrån DLA Piper samt fastighetsrådgivningsföretaget Cushman & Wakefield.

 

Ungefär en tredjedel av SH Pensions portfölj består i dagsläget av fastigheter för att din pension ska få en god och stabil utveckling.

 

Här hittar du våra nyckeltal och fördelningen av hela vår traditionella portfölj >

Publiceringsdatum: 2020-07-09

De senaste nyheterna

Årsstämma 16 maj

2024-04-29

Som medlem har du rätt att närvara vid stämman, men du har ingen rösträtt. Vill du närvara vid stämman måste du anmäla detta.

Läs mer >

Fondrapporter mars

2024-04-24

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du läsa kommentarerna för mars månad från våra fondförvaltare.

Läs mer >

Årsstämma 16 maj

2024-04-08

Torsdagen 16 maj håller vi årets stämma. Program och information om hur du anmäler dig kommer att publiceras här på www.shpension.se 26 april.

Läs mer >