Vi rekryterar redovisningsansvarig

Är du redo för en spännande förändringsresa där du är en viktig del av SH Pension?

 

Redovisningsansvarig

 

Vill du var med och bidra i stort som i smått – i en företagskultur där varje individ är viktig, märks och gör skillnad? Nu har du chansen att hitta den perfekta mixen av både operativt och strategiskt ansvar!

 

Som Redovisningsansvarig får du leda och leverera redovisning av placeringstillgångar och försäkringsprodukter. Du arbetar operativt i löpande arbete med bland annat bokföring och redovisning samt avstämningar och analyser inför bokslut. Du kommer initiera och driva på så att redovisningsområdet utvecklas och ständigt förbättras.

 

Det vi erbjuder är en bred roll i ett familjärt bolag där du ena dagen rapporterar kring årsredovisningen för ledningsgrupp och nästa dag hanterar månadens bokslut. När förändringar i omvärlden sker, tex nya regelverk inom området, är det naturligt att du utreder och omvandlar förändringen till hur den påverkar SH Pension och att förändringen implementeras. Viktigt i denna utmaning är att du är förändringsdriven, samtidigt som du behåller fokus i de dagliga operativa lösningarna.

 

Arbetsuppgifter och ansvar

 

  • Löpande bokföring och redovisning
  • Leda/driva och leverera redovisning av placeringstillgångar och försäkringsprodukter (fond och traditionell försäkring)
  • Leda/driva och leverera rapportering enligt solvens II/IOPR
  • Skattedeklaration
  • Årsbokslut, förberedelse samt avstämningar
  • Månadsbokslut/kvartals- och årsbokslut
  • Etablera, hantera och utveckla processer, riktlinjer och instruktioner
  • Ansvara för dialogen med revisorer
  • Samarbeta och stödja andra i sin utveckling

 

Vi vill höra från dig som har 5 års erfarenhet av redovisningsarbete och vi ser det som meriterande om du dessutom har erfarenhet av redovisning för pensionsförsäkringsprodukter, gärna i ett ömsesidigt bolag. Du är prestigelös och brinner för att förbättra och att samarbeta med både erfarna och mer juniora kollegor.

 

Du är van med att driva redovisningsprocessor, arbeta självständigt, hålla deadlines och prioritera effektivt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att vägleda andra inom en ekonomifunktion. Likaså har du erfarenhet av strukturerat hållbarhetsarbete är det meriterande.

 

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss och vilka förmåner du får som anställd >

 

Kontaktinformation

Frågor om tjänsten besvaras av Lars Carlsson, CFO lars.carlsson@shpension.se

 

Ansökan

Med denna rekrytering hjälper Amendo oss, ansökan redovisningsansvarig. 

Varmt välkommen med ditt cv, ett personligt brev . Ansök gärna så snart som möjligt. För mer information om rollen kontakta Shaun Ogden 072 539 66 05. shaun.ogden@amendo.se

 

Publiceringsdatum: 2022-05-09

De senaste nyheterna

Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

2022-06-28

Tillhör du dem som haft en anställning före 1 juli 2007? Då har du sannolikt en eller flera tjänstepensioner som du nu kan bestämma över själv. Från och med 1 juli i år kan du nämligen flytta även tjänstepensioner som tecknats före 1 juli 2007.

Läs mer >

Hjälp till bättre pension

2022-06-14

Vad innebär det att få pensionsrådgivning och på vilket sätt kan det förbättra din pension? Läs intervjun med vår rådgivare Han-Chul Lee.

Läs mer >

Fondrapport maj

2022-06-13

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för maj månad från våra fondförvaltare

Läs mer >