SH Pension firar 74 år!

Just denna dag år 1946 stod det klart att Kungliga Pensionsstyrelsen beviljade Sveriges Köpmannaförbunds Pensionskassa tillstånd att meddela pensionsförsäkring. Vår äldsta försäkring som fortfarande är under utbetalning tecknades i februari 1947 till en i dag 97-årig pensionär.

 

Så här vid årets slut och efter detta speciella år som 2020 varit, känns det speciellt roligt att fira födelsedagen. Man måste kunna sin historia för att kunna blicka framåt i tiden, vilket vi gör då vi snart är inne i ett nytt år då vår gamla fina pensionskassa kommer att ombildas till tjänstepensionsförening och lyda under IORP II-regelverket. En mycket spännande och rolig utmaning som vi hela 2020 arbetat intensivt med.

Historien – i vårt fall 74 års historia – är vägen till framtiden.

 

Tack till alla försäkrade, försäkringstagare, medarbetare och samarbetspartners som varit med och gjort SH Pension till det vi är idag!

 

Här kan du läsa mer om vår historia >
Publiceringsdatum: 2020-12-16

De senaste nyheterna

Grattis – nu kan du flytta även äldre pensionskapital

2022-06-28

Tillhör du dem som haft en anställning före 1 juli 2007? Då har du sannolikt en eller flera tjänstepensioner som du nu kan bestämma över själv. Från och med 1 juli i år kan du nämligen flytta även tjänstepensioner som tecknats före 1 juli 2007.

Läs mer >

Hjälp till bättre pension

2022-06-14

Vad innebär det att få pensionsrådgivning och på vilket sätt kan det förbättra din pension? Läs intervjun med vår rådgivare Han-Chul Lee.

Läs mer >

Fondrapport maj

2022-06-13

Varje månad ger våra fondförvaltare marknadskommentarer, utsikter för framtiden och presenterar månadens resultat för sina fonder. Nu kan du ta del av marknadskommentarer för maj månad från våra fondförvaltare

Läs mer >